top of page

Rendelési folyamat

Ezeket érdemes végiggondolnod rendelés előtt


Ha van konkrét elképzelésed, ha nincs, a megrendelés legfontosabb eleme a grafikai terv. Hozott anyagot is tudunk használni, ha megfelel bizonyos technikai kritériumoknak. Vektor grafikus tervet tudunk használni (pl. ai, eps, PDF formátumok. Ha szükséges, 5 mm kifutót használunk. A tervben lehetőleg layerenként szerepeljenek a színek.


Ha nincs még konkrét terved és/vagy a fenti kifejezések nem mondanak túl sokat, szívesen segítünk a tervezésben, vagy a végleges nyomdai file elkészítésében.


Maximum 40x60 cm-es nyomatot tudunk készíteni.


Ha megvan a terv, el kell dontened, hány darab nyomatot szeretnél. Érdemes tudni, hogy szinenkent, tehát beállításonkent kb plusz 15-20 ív papír mennyiséggel számolunk. Ebből jó esetben 5-10 darab tökéletes, a többi a beállítási folyamatban használodik el. Ez nagyobb grafikáknál, meghivoknál ivenként 1, névjegyek esetében 2-8 plusz névjegyet jelent.


A papír választás a következő lépés.

Általában vastagabb papírt (min 300g/m2) szoktunk javasolni, de volt már dolgunk 100-150 g-os papírral is. Maximum 2mm vastag papírt tudunk használni.

Arra érdemes gondolni mindenképp, hogy a Letterpress nyomat a papirba preselodik, így ha kétoldalas a nyomat, az egymás "feletti" grafikai elemek kioltják egymás bemyélyedését. A vékonyabb papírok hátoldalán pedig a tulolaldt megjelenik a benyomodott grafika. Ezek mértéke mind állítható, lehetséges szinte benyomódás nélküli nyomat is, de ezt az effektet érdemes inkább kihasználni, ezért szoktuk javasolni a vastag papírt erős benyomodassal.Comments


bottom of page